Teknoloji

Darkweb’de 100.000’den Fazla ChatGPT Hesabı Satışa Açıldı: Açık Yapay Zeka Kullanıcıları Suçluyor!

Yakın zamanda piyasaya sürdüğü ChatGPT ve Dall-E gibi yapay zeka tabanlı sistemler nedeniyle sık sık haberlerimize konu oluyor. OpenAI Bu kez tartışmalı bir sorunla gündemde. Haziran 2022 ile Mayıs 2023 arasında ChatGPT kullanan Group-IB adlı bir siber güvenlik şirketi tarafından yapılan incelemelere göre 100 binden fazla kullanıcıya ait verilerkaranlık ağda dolaşıyor.

Group-IB tarafından yapılan açıklamalara göre ChatGPT sızıntıları her geçen gün artıyor ve bu veriler hackerlar aracılığıyla dark web sitelerinde bulunuyor. satış . Büyük bir pazarın oluşmasından bahseden siber güvenlik uzmanlarına göre her ülkeden hızlıChatGPT kullanıcılarının verileri zaten satıldı.

Open AI, kullanıcıların hatalı olduğunu savunuyor! (Haksızlık da değil)

Burada dikkat edilmesi gereken bir konu var. Group-IB tarafından yapılan araştırmaya göre, yakalanan veriler çoğunlukla kullanıcılar tarafından oturum açmak için kullanılıyor. e-posta adresleri ve şifreler . Bunun bilincinde olan Open AI, olayların bir numaralı sorumlusunun kullanıcılar olduğunu savunuyor. Bahisle ilgili açıklamalarda bulunan bir sözcüye göre geçmişte kötü amaçlı yazılım yüklenmiş olarak saldırıya uğramış veya ChatGPT’ye erişilmiş bir cihazKullanıcılar, farkında bile olmadan bilgilerini bilgisayar korsanlarına kaptırırlar.

Sözcüye göre Open AI, sektördeki en iyi güvenlik önlemlerini kullanıyor. Ancak, kullanıcılar basit şifreler belirleyin ya da geçmişte hacklenmiş olmalarına rağmen herhangi bir değer alamamış olmaları durumu bu noktaya getiriyor. Açık AI, bu noktada kendilerinin yapabilecekleri bir şeydir. Olumsuzdiyor.

Sadece Mayıs ayında 26 binden fazla kullanıcının verileri paylaşıldı!

Group-IB’nin paylaştığı verilere bir göz atalım. Siber güvenlik uzmanlarına göre ABD, Fransa, Fas, Endonezya, Pakistan ve Brezilya ChatGPT sızıntılarının yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor. Diğer taraftan; Asya-Pasifik, ele geçirilen bilgilerin en yaygın olarak satıldığı bölgedir. Uzmanlar sadece Mayıs ayında 26 binden fazlaChatGPT kullanıcısının oturum açma verilerinin darkweb’e düştüğünü söylüyorlar.

Peki ne yapmalı?

İnternet erişimi olan bir cihaz yüzde 100 güvenilirdir. söyleyemeyiz . Ancak internet dünyasında kendinizi çok kolay yollarla koruyabilirsiniz. Yani; Hiçbir sitede tam şifreyi kullanmayın. Ayrıca kolay şifreleri tercih etmeyin. Küçük bir Google araması ile güçlü şifreler oluşturan kanallar bulabilirsiniz. Bunlardan birini kullanın ve parolaları platformlar arasında benzersiz hale getirin. Peki bu şifreyi nasıl hatırlıyorsunuz? Kullanmakta olduğunuz internet tarayıcısı temelde kendi şifre kaydetme özelliğini sunar. Kaydet.

Tarayıcıya güvenmiyorsanız Google veya Samsung gibi firmaların şifre kaydedici servislerini kullanabilirsiniz. Ya oradaki hesabı çalsam diyeceksiniz. Buna karşı korunmak için, hizmete kaydolduğunuz e-posta adresiniz için. 2FA kimlik doğrulamasını etkinleştir . Yüzde 100 korunmak mümkün olmasa da bu tekniklerle saldırılardan yüzde 90’ın üzerinde bir oranda korunabilirsiniz.

altinozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu